ORGANİK NOHUT
Nohut, doyurucu ve çeşnilendirici özelliğinin yanında; minerallerce zengin oluşu ve yüksek bitkisel protein değeri ile
Türk halk mutfağının baş tacı baklagillerinin başında gelir.
Nohut, doyurucu ve çeşnilendirici özelliğinin yanında; minerallerce zengin oluşu ve yüksek bitkisel protein değeri ile Türk halk mutfağının baş tacı baklagillerinin başında gelir.
Etli nohut yahnisi ve nohutlu pilav özellikle de köyler ve kırsal bölgelerde halk düğünü yemeklerinin vazgeçilmezidir.
Yanında da illa ki üzüm hoşafı ikram edilir. Çorbaların, pilavların ve özellikle kış sebzeleri ile yapılan etli veya etsiz yemeklerle boranilerin çeşnisidir.
Yaz kış aynı keyifle yenebilen etli nohut yahnisi tarifi;
½ paket 250 gr nohut, 0.5kg kemikli kuzu eti(kuzu kol ) 1 baş soğan (100gr), 3-5 adet kuru biber, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı kırmızıbiber püresi(veya 1 tatlı kaşığı biber salçası), 1 su bardağı domates püresi (veya 1 çorba kaşığı domates salçası), orta boy 1 domates(veya 100gr dilim domates) 1tutam tuz, 1lt su
Nohutları akşamdan çukur bir kâsede bol ılık suyla ıslatın. 10-12 saat kadar ıslalı kalsın. Yıkayıp bir tencereye alın ve 1 lt su ile 15-20 dakika kadar pişirin. Suyunda bırakın.
Zeytinyağını tencereye koyup ısıtın. Eğer mutfağınızda varsa toprak güveç bir tencereyi tercih edin, yoksa bakır veya çelik tencerede olur. İnce doğradığınız soğanları atıp pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince etleri tencereye atın ve karıştırarak 10 dakika kadar kavurun. Sırası ile biber püresi (veya salçası) 2-3 dakika kavrulduktan sonra domates püresi (veya salçası)ekleyerek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Yahni meyaneniz yeterince kavrulduğunda haşladığınız nohutları haşlama suyu ile birlikte (suyun bir kısmını yedeğe ayırın) ekleyin ve karıştırın. Tencereniz tekrar kaynamaya başladığında kuşbaşı doğradığınız domatesleri, kuru biberleri en üste bırakıp, tuzunu ekleyebilirsiniz (suyunu tadıp gerekli gördüğünüz kadar) hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısın. Yemeğiniz hafif ateşte 40-45 dakika kadar (suyunu yahni kıvamına çekinceye kadar) pişmeli. Bu arada ayırdığınız yedek haşlama suyunu gerekli görürseniz nohutların pişmesini kontrol ederek ekleyebilirsiniz. Nohutların piştiğini kontrol edip ocağı kapatın, tencerenin üstünü bir havlu ile örtün, 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yanına, patlıcan ve biber ekşilemesi (acele turşu) ile sade bulgur pilavı çok yakışır.
Afiyet olsun.
GIDA ÜRÜNLERİ
TESLİMAT
Gönderi yöntemleri, sepete eklenen ürünlere göre değişiklik gösterebilir.
STANDART ADRESE GÖNDERİ 44,95 TL
1.999 TL ÜZERİ SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ (sadece indirimsiz ürünlerde geçerli)
Tahmini teslimat süresi, teslimat adresine bağlı olarak 3-7 iş günü içinde olacaktır.
Resmi Tatil zamanlarında teslimat süresi değişiklik gösterebilir.
İADE
Siparişinizi iade süreniz 15 gündür.
Online alışverişlerde değişim seçeneğimiz yoktur. Ancak siparişinizi belirlenen süre içinde iade edebilirsiniz.
Kullanılmamış, zarar görmemiş ve satılabilirliliği devam eden ürünlerin iadesini
Hesaplarım-Sipariş Detayları-İade menülerini takip ederek gerçekleştirebilirsiniz.
Size düzgün teslim edilmediğini düşündüğünüz paketi teslim aldığınız zaman fotoğraflamayı lütfen unutmayın.
GIDA DIŞI ÜRÜNLER
TESLİMAT
Gönderi yöntemleri, sepete eklenen ürünlere göre değişiklik gösterebilir.
STANDART ADRESE GÖNDERİ 44,95 TL
1.999 TL ÜZERİ SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ (sadece indirimsiz ürünlerde geçerli)
Tahmini teslimat süresi, teslimat adresine bağlı olarak 3-7 iş günü içinde olacaktır.
Resmi Tatil zamanlarında teslimat süresi değişiklik gösterebilir.
İADE
Organik Beslenme kategorisinde yer alan ürünler için;
Koruma bandı veya kapağı açılmamış, ambalajı zarar görmemiş ürünleri 7 gün içinde iade edebilirsiniz.
İadelerinizi Hesaplarım-Sipariş Detayları-İade menülerini takip ederek gerçekleştirebilirsiniz.
Size düzgün teslim edilmediğini düşündüğünüz paketi teslim aldığınız zaman fotoğraflamayı lütfen unutmayın.